keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pussukka + härpäke ohjeineen

Tänään käytin taas puoli päivää julkisen terveydenhuollon kanssa taistelemiseen :(. Soitin terveyskeskukseen kolme puhelua, ja odotin samoin kolme kertaa, että hoitaja soittaa minulle takaisin selvitettyään erinäisiä asioita. Tämän lisäksi kävin kaksi kertaa labrassa. Ja lopputulema tästä kaikesta oli se, että minun täytyy odottaa kaksi päivää tarvitsemaani lääkettä, koska näin on tapana! Viis siitä, että kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että lääkettä tarvitsin. Onneksi kuulun siihen osaan kansaa, joka voi käyttää yksityisenkin lääkärin palveluja ja sieltä sain avun puoli tuntia soitosta. Itsekin julkisella puolella työskennelleenä en mitenkään pysty ymmärtämään ihmisten pomputtelua ja sitä hirvittävää ajanhaaskuuta, mikä tästäkin aiheutui minulle ja hoitajille. Sääliksi käy niitä ihmisiä, jotka eivät pysty / osaa / jaksa vaatia itselleen asianmukaista hoitoa...

Kotiin päästyäni otin ensin parin tunnin nokoset ja sitten päätin karkoittaa ärtymystä sillä parhaalla keinolla; ompelemalla :).

Minulla oli vielä pieni pala ihanaa, vanhaa froteepyyhettä ja siitä palasta sai juuri ja juuri tehtyä pienen pussukan sivuhärpäkkeineen. Laitanpa tässä samlla ohjeen pussukan tekoon. Sivuhärpäkkeellä tarkoitan tässä kaikkia niitä ulokkeita, mitä pussukan reunoissa on; avainlenkkejä ym...


1. Leikkaa päällis- ja vuorikankaasta samankokoiset kappaleet. Lisäksi tarvitset yläreunaa pidemmän vetoketjun. Ketju voi olla reilustikin liian pitkä, sitä voi aina lyhentää.


2. Neulaa vetoketju päälliskankaan ja vuorikankaan väliin niin, että vetoketju jää päällis- ja vuorikankaan väliin. Päälliskankaan ja vetoketjun oikeat puolet vastakkain.


3. Ompele vetoketju kiinni vetoketjupaininjalkaa käyttäen.


4. Käännä ommellut osat oikeinpäin.5.  Neulaa sitten toiset päällis- ja vuorikankaat vetoketjuun kiinni. Muista taas tarkistaa, että kankaat ovat oikeat puolet vastakkain.


6. Ja taas ommellaan vetoketju kiinni :). Sen jälkeen pitäisi näyttää tältä.


7. Jos haluat pussukan reunaan jonkinlaisen härpäkkeen, valmista se tässä vaiheessa. Tähän pussiin laitoin D-renkaalla varustetun kangassuikaleen. Leikkaa kankaasta sopiva pala ja silitä sen reunat ensin näin


8. Taita sitten kaistale kahtia ja silitä taas


9. Ompele sitten härpäke ympäriinsä pitkällä tikillä


10. Neulaa härpäke päälliskappaleiden väliin haluamaasi kohtaan, Ompele se tarvittaessa apuompeleella oikeaan kohtaan kiinni. Muista laittaa kangaslenkkiin metallirenkaat ym. ennen neulaamista ja ompelua!
Ompele sitten pussukan sivusaumat, niin että päälliskappaleet ovat toisaan vasten oikeat puolet vastakkain, samoin vuorikappaleet.


11. Ompele härpäke samalla kiinni sivusaumojen väliin.


12. Ompele vetoketjun kohdalla varovasti edestakaisin pari kertaa


13. Muista jättää vuorin alareunaan aukko kääntämistä varten14. Leikkaa vetoketjusta ylimääräinen pois


15. Käännä pussukka kääntöaukosta oikein päin. Silitä. Silitä samalla kääntöaukon saumanvarat sisäänpäin.

 

16. Ompele kääntöaukko kiinni.


17. Työnnä vuori pussukan sisäpuolelle. Ja siinäpä se :)


-Vika-

1 kommentti:

  1. Onnistuin ohjeillasi tekemään,mutta vetoketjun unohdin avata.Mutta purkasin vähän niin onnistuin.Kiitos :)

    VastaaPoista