torstai 9. marraskuuta 2017

Alusvaatteista se kaikki lähtee

Nimittäin pukeutuminen. Se, mitä sinulla on alimmaisena päällä, vaikuttaa tosi paljon siihen olotilaan, mikä sinulla on. Tietysti mukavat vaatteetkin on tärkeät, mutta ainakin itselleni tärkeimmät on mukavat ja istuvat alusvaatteet. Eikä se nätti ulkoasukaan tietysti pahasta ole :)

Teen fyysisesti rankkaa työtä; nostan, kumarrun, työnnän, vedän, talutan, tuen, kyykistyn jne varmasti kymmeniä, ellei jopa satoja kertoja työpäivän aikana. Työnantaja tarjoaa työvaatteet, mutta alusvaatteet on tietysti hankittava itse. Aikaisemmin ostin rintsikkani kaupasta, joskus onnistuen, joskus ei niin onnistuen. Isorintaisena kaupan liivien ongelmana oli se, että vaikka kaupassa liivit vaikuttivat oikein hyvältä, niin mikään ei taannut sitä, että ne tuntuvat hyviltä ja tukevilta vielä viikon käytönkin jälkeen. Joudun myös pesemään rintsikkani usein, jopa jo yhden hikisen työpäivän jälkeen ne on nakattava pesuun. Ja minä en kyllä jaksa pestä rintsikoitakaan käsin, vaan pesen ne pesukoneen alusvaateohjelmalla. Vaadin siis rintsikoiltani konepesun sietoa, vaikka ohjeiden mukaan ne onkin pestävä käsin. Monet kaupan liivit olivatkin pesun jälkeen piloilla, yleisimmin päällyskankaan alla käytetty foami menetti muotonsa ja liivien reunat kääntyivät inhottavasti ulospäin. Työssä rintsikoiden huonot ominaisuudet oikein korostuvat; niitä saa olla jatkuvasti nykimässä oikeaan kohtaan ja olkaimet valahtavat käsivarsille, ym inhottavaa.

Olen jo pitkään haavelillut siitä, että voisin valmistaa ihan kaikki vaatteeni itse. Ihan viime vuoteen saakka tein itse kaiken muun paitsi sukat ja rintsikat. Kun sitten kuulin jossain rintsikkakursseista, oli saman tien into piukeana, mutta kuitenkin epäilevällä kannalla; onko muka mahdollista itse tehdä kunnolliset rintsikat?? Ilmoittauduin sitten MakeBra:n kurssille Turkuun.

Ja niinpä vain kurssilla valmistin ensimmäiset itselleni täysin istuvat rintsikat!

Tässä ne ovat :). Ihka ensimmäiset itse tekemäni rintsikat!!


Nämä on tehty DL02-2-kaavalla ja ovat ihan huippuhyvä perusmalli isorintaiselle!

Ostin sitten MakeBralta vielä pari muutakin mallia mm. juhlakäyttöön. Nyt sitten on ollut helppo tehdä itselle aina tilanteeseen sopivat rintsikat itselle mieluisista kankaista ja väreistä. Pitsiä, trikoota, lycraa.. mitä vain keksin kokeilla.


Nämä pinkistä lycrasta ja mustasta pitsistä tehdyt rintsikat on tehty DL01-mallilla.


Nämä mustasta lycrasta ja mustasta pitsistä tehdyt on taas minun luottokaavalla, eli DL02-2:lla tehdyt.


Ja nämä juhlakäyttöön tarkoitetut on tehty DL03-kaavalla.

Tarvetta uusille rintsikoille kyllä olisi taas, mm. ihan puhtaan valkoisia liivejä minulla ei ole ja niitä aina silloin tällöin tarvii. Teen yleensä kahdet liivit yhtäaikaa, sarjatyönä ne valmistuu melkein yhtä nopeasti kuin yhdet.

-Vika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti