torstai 16. marraskuuta 2017

Suru ja luovuus

Kuten Vikakin aiemmin kirjoitti, kulkee luovuus hyvin pitkälle käsikädessä hyvinvoinnin kanssa. Kun et voi hyvin, on elämä usein ainakin itselläni pelkkää suorittamista, päivästä toiseen asioiden hoitamista, ja usein nekin vain välttämättömimmissä määrin. Kun jäin leskeksi, oli jo ruoanlaitto aivan ylivoimainen suoritus. Pitkään menikin meidän perheen ruokailu siten, että ystävien ja läheisten tekemiä ruokia otettiin summamutikassa pakastimesta ja pidettiin huolta, että lapset söi. Oma ruokailu oli sitä, että söi jos muisti ja sattui saamaan jotain kurkusta alas.

Muistan monenmonta kertaa katselleeni käsityötarvikkeitani ja todenneeni, että tuskin noitakaan tulee enää ikinä tarvittua. Kun elämänilo on hukassa ja kun tulevaisuus tuntuu merkityksettömältä, ei luovuus todellakaan kuki. Toisaalta ne hetket kun jotain pystyi tekemään käsillään, antoivat taas pienen kosketuksen siihen entiseen minään.

Nyt kun voin jälleen erinomaisesti ja olen onnellinen, on luovuuskin jälleen vähintään entisissä mittasuhteissa. Tuntuu, että oikeastaan luovuus ja tekemisen ilo ottaa nyt menetettyä aikaa takaisin. Haluan kokeilla uusia juttuja, mieli pursuaa ideoita ja mikään maailman aika ei riitä kaikkien ideoiden toteuttamiseen. Nautin todella taas tekemisestä.

Metsäretkeltä metsästettyjä kiviä:


 Edellä esiteltyjä sytykesipsejä lähdössä pop up- kauppaan. Nämä muuten toimii todella hyvin, monta kertaa on jo omakin sauna sytytetty näillä!Avaimenperiä pop up- kauppaan, monelaisia ja jokaiseen makuun:


Niitä hieman erilaisia trofeita :DPuolikkaita muovieläimiä maalattuna. Tästä projektista sain muutaman hitaan katseen kun perheen teini autotallista minut löysi sahaamassa muovieläimiä keskeltä poikki. 
Taikataikinasta tontuille sisäänkäyntejä, matto villalanganpätkistä:
Ja onneksi tuo talouden mies ei kitise ympäri kotia levinneistä projekteistani, tuhahtelee vaan kun huomaa sänkyyn köllähtäessään olevansa keskellä pihtejä, sohvalle mahtuu hyvin mies, minä ja rautalankakerät jne. Kiltisti on kaupasta lähdetty ostamaan mitä ihmeellisimpiä tykötarpeita, metsässä on rymytty sateessa etsimässä juuri oikeanlaista oksanpätkää jne. On muuten myös hankittu mig-hitsauspömpelikin, muutama idea odottaa senkin varalle :D

~Tikki~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti