sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ohje kirjan kansiin

Kahta asiaa minulla on yli oman tarpeen: pussukoita ja muistikirjoja ;). Niitä vain on niin mukava ja nopea tehdä, että jotenkin niitä vain siunaantuu koko ajan lisää...

Kaupan muistikirjat eivät yleensä kelpaa sellaisenaan, vaan ne on itse päällystettävä jollain, yleensä kankaalla. Taas tulin ostaneeksi yhden rumiluksen, jonka päällystin kauniimmaksi (omasta mielestäni) vanhalla froteekankaalla.


Tähän lopputulokseen pääsee varmasti monellakin tapaa. Ohje, minkä tässä nyt teille annan, on täysin itse kehittelemäni. Joku muu voi tämän tehdä ihan toisella tapaa ;).

Tarvitset:
-päälliskankaan
-vuorikankaan
-normaalit ompelutarvikkeet


1. Mittaa kirja. Tässä tapauksessa tein päälliskappaleen ja tuon kannen sisäpuolelle tulevan taskun yhdestä kappaleesta. Eli mittasin etukannen sisätaskun reunasta takakannen sisätaskun reunaan. Muista mitatessasi lisätä saumanvarat 1cm ylä- ja alareunaan, sekä kannen sisästaskun reunaan käännevara 2cm.


2. Leikkaa päälliskankaasta oikean kokoinen pala


3. Leikkaa vuorikangas. Vuori tehdään kahdesta kangaskappaleesta, koska keskisaumaan on jätettävä kääntöaukko. Eli leikkaa kaksi samansuuruista kappaletta, jonka jokaiseen reunaan jätät 1cm saumanvaran.


4. Tähän järjestykseen kappaleiden tulisi päätyä ;)


5. Ompele vuorikappaleet yhteen keskisaumasta, muista...


6. jättää kääntöaukko!


7. Silitä saumanvarat auki.


8. Silitä päälliskankaan molempiin päihin taitteet, n.1+1cm.


9. Ompele taitteet.


10. Taittele päälliskangas tällä tavalla. Mittaa ja merkitse ensin keskikohta, sitten kannen ulkoreunoista se kohta, missä päällinen kääntyy taskuksi kannen sisään.


11. Neulaa sitten vuorikangas oikea puoli alaspäin taitellun päällispalan päälle.


12. Ompele pitkät sivut.


13. Käännä sitten  kannet oikeinpäin vuoren aukosta.


14. Silitä. Jos haluat, ompele vuoren kääntöaukko käsin kiinni.Siinäpä se! Valmista tuli :).

-Vika-

2 kommenttia:

  1. Kirjankansien ohjetta googlailin, ensin englanniksi ja sitten suomeksi. Tämä on kyllä kaikista paras, sanon minä :) Kiitos, tästä oli paljon apua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta jonka joskus olet laittanut. Tuli tarpeeseen :)

    VastaaPoista