lauantai 24. lokakuuta 2009

Vaahtokarkki-suklaa-mousse

SNY:ni tietää, mitä tarvitsen . Salaiseni lähettämä paketti tuli jo alkuviikosta, mutta "hieman" pitkäksi venähtäneet päivät aiheuttivat sen, etten kertakaikkiaan ehtinyt postiin hakemaan pakettia ennen kuin vasta eilen. Vähänkö harmitti!!
Mutta tälläinen kertakaikkisen ihana lähetys sieltä sitten paljastui:

Paketissa oli lämpöiset lapaset, mitkä tulivat nyt kyllä niin tarpeeseen! Neulon kyllä lapasia, mutta ne tahtovat aina hävitä lasten mukana maailmalle . Myös ne minun lapaset... mutta nämä pistän aina kotona omaan kassiini, niin jospa ne pysyisi edes hetken tallessa.
Vihreää Maija-lankaa oli paketissa kaksi kerää. Niistä valmistuu todennäköisesti jotain tylleröiselle, sen verran ihastellen hän niitä silitteli. Oli kuulemma kaunis väri!
Lisäksi paketista löytyi tiskirätti ja kiiltokuvia (taas sellaisia, mitä minulla ei ole koko arkkia, huippua!).
Ja se, mikä aiheutti minulle ylimääräisiä sydämen tykytyksiä, oli se lähetyksen herkkuannos, njam! Paketissa oli ohje ja tarvikkeet vaahtokarkki-suklaa-mousseen. Siis mikä voi olla enemmän tarpeeseen tälläisen viikon jälkeen, kuin kunnos annos sokeria ja rasvaa herkullisessa muodossa ?!
Eli ei kun herkkua valmistamaan:
Vaahtokarkki-suklaa-mousse
150g vaahtokarkkeja
250g tummaa suklaata
50g voita
60ml kiehuvaa vettä
3dl kermaa
1tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma (mausta vaniljalla). Mittaa loput ainekset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, nosta kattila liedeltä pois ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa. Annostele ja koristele halutessasi. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Tämän herkun pistelemme poskeemme tänään jälkkäriksi...
Kiitos miljoonasti SNY! Kyllä todellakin onnistuit ilahduttamaan minua! SNY kysyi kortissa, sopiiko minulle paremmin lämmin vai kylmä punainen ja asiaa piti kyllä oikein miettiä... tykkään vahvoista punaisista (juuri sellaisesta, jota oli viime paketissasi), sellaisista pehmeistä. Punainen voi olla hieman lilaan päin tai sitten hieman ruskeaan vivahtavaa, mutta ei sellainen kirkas, puhdas, ehkä oranssinen, sellainen ei minua miellytä. Olipas hankala selittää, mutta toivottavasti tämä selvensi edes vähän...
Tämän viikon kiireen on aiheuttanut pitäjäämme saapunut possutauti. Se aiheuttaa yllättävän paljon töitä meilläkin. Rokotukset pitäisi saapua ensi viikolla, mutta saapa nähdä, onko suurin osa minun rokotettavista ehtinyt taudin jo sairastaa, ennen kuin saadaan rokotteet käsiimme . Toivottavasti tästä nyt kuitenkin selvitään mahdollisimman pienin ongelmin...
Nyt tonnikalapihvit odottavat paistajaansa, pistäkää peukut pystyyn, että onnistun saamaan niistä syötäviä!
-Vika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti