maanantai 9. huhtikuuta 2012

Sormet mullassa (ja maalissa)

Tämä kuva on otettu 10 minuuttia sitten pihalta, samoin alempana oleva kuva :)

Kevät on onneksi jo hyvässä vauhdissa, vaikka ajoittaiset takapakit meinasi saada hermot kireälle. Lumi onneksi suli samoin tein kun se maahan satoi, ja yöpakkaset menevät nopeasti aamulla ohi kun aurinko lämmittää. Mökkikausi avattiin nyt virallisesti, olemme mökkeilleet koko pääsiäisen.

Otin pari ylimääräistä vapaapäivää, ja ajatukset on pysyneet tiukasti pois työasioista. Pihalla on haravoitu ja nypitty ja siirrelty kiviä yms hyvin tärkeää :) Sisällä aloittelin kevätsiivousta, mutta vielä jäi ensi viikonlopuksikin vielä tomutettavaa. Tämä on nyt ensimmäinen kevät mökillä, ja on ihana seurata yli satavuotiaan pihan tapahtumia, mitä mistäkin putkahtelee, ja miltä piha näyttää keväisin.

Meillä kävi myös lepakkotutkija, joka käy vuosittain tarkistamassa lepakkokantaa. Meiltä löytyy kuulemma pohjanlepakoita ja korvayökköjä :D Vekkuleita kavereita, ja varsin mielenkiintoisia. Nyt rakennamme viimeisiä linnunpönttöjä tälle keväälle, ensi keväälle on suunnitteilla rivari pääskysille.
Pihahommien lisäksi olen heiluttanut maalipensseliä, vanhat tuolit sai uuden maalin ja kangasta pintaansa, esimerkiksi tällainen tuli yhdestä:


Ja vanhaa ladonseinää sai koukkuja pintaansa, ja kahvikupposeni pääsivät nätisti jonoon seinälle:


Nyt vielä viimeisistä auringonsäteistä nauttimaan, hyvää pääsiäisen loppua kaikille!

~Tikki

3 kommenttia:

  1. Oo, Tikki, kupposjonosi on ihanaihana!

    VastaaPoista
  2. Mags, kiitos! Minä pidän tuollaisista, hmm... hieman söpösistä kupeista, mies aina kaivaa jostain hieman enemmän testosteronia uhkuvan kupin :) Eihän noihin kahvia juuri mahdu, mutta ottaa sitten useamman kupillisen :D

    VastaaPoista
  3. Onpa hauska ja kaunis keksintö :) Liisa

    VastaaPoista