sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Aarteita kirpparilta

Varkauden Kimppakirppikseltä löytyi eilen aarteitaRakastan näitä vanhoja nukkeja. Kaikkein ihanimpia ovat 60-70-luvulta olevat, paljon leikityt nuket. Näistä nuo kaksi ensimmäistä nukkea ovat varmaan uudempia, olisivatko 80-luvulta, mutta varsin hurmaavia molemmat! Alempi, vihreäasuinen poikanukke saattaa olla melko vanhakin, ehkä jopa liian vanha minun makuuni. Liian vanhalla tarkoitan sitä, että nukke ei herätä minkäälaisia muistoja tai tunnelmia lapsuudesta, sieltä 70-luvulta. Ja noiden muistojen ja tunnelmien takia ostan jonkin lelun.
Kaikilla näillä nukeilla on kengät ja sukatkin tallessa! Vihreäasuisen pojan takista puuttuu jotain, en tiedä mitä. Tämän päättelin siitä, että takissa oli langanpätkiä, joissa on ollut jotain kiinni. Mutta eipä se haittaa, ei näiden täydellisiä tarvitse ollakaan.
Kaikki nuket löytyivät samasta kirpparipöydästä ja hinta oli 1 euro / nukke! Halpaa, sanon minä :)

Nämäkin nuket päätyivät minun omaan valtakuntaan, ompeluhuoneeseeni


Moni hämmästyy, kun kurkkaa minun huoneeseen. Huone on nimittäin täynnä kaikkea. Tottakai suurin osa on käsityötarvikkeita, mutta kaikki ylijäänyt tila on täynnä kaikenlaisia aarteita, mitä olen vuosien varrella kerännyt; nukkeja, tauluja, rasioita, purkkeja, kortteja....
Hämmästystä tämä aiheuttaa sen vuoksi, että muualla kotona en voi sietää mitään tilpehööriä. Meillä on hyvin pelkistetty sisustus, ylimääräisiä tavaroita ei juuri ole. Mutta ompeluhuoneessa on sitten senkin  edestä ;).

Tässä vielä yksi nukkekokoelmani


Näitä matkamuistonukkeja on  tarttunut kirppareilta mukaan, koska ne vain ovat niin hauskoja. Erityisesti nuo englantilaiset vartijanuket korkeine karvahattuineen ovat mukavia. Näissä nukeissa myös silmät ovat kivoja, ne avautuvat ja sulkeutuvat ihan omalla tavallaan. Näitä meille tulee varmasti lisää sitä mukaa, kuin niitä kirppareilta löytyy.

-Vika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti