maanantai 20. huhtikuuta 2009

Melkein kuin lomalla

Rovaniemi on sitten taas tältä vuodelta messuiltu. Aamuyöstä kurvasin Ooppelillani kotipihaan pitkän, raskaan ajomatkan jälkeen.
Pohjoisessa oli melkein hirmumyrsky. Lapin alueradio varoitti vähän väliä autoilijoita kovista tuulenpuuskista. Rovaniemen ja Kemin välillä piti muutaman kerran hieraista silmiään, että minnekäs se tie oikein katosikaan, edessä näkyi vain valkoinen seinä ja samaan aikaan tuuli reutuutti pakua niin, että sain rystyset valkoisina puristaa rattia pysyäkseni tiellä. Ei radiossa turhaan varoiteltu... Jossain ennen Kemiä pakuni alta kuului kohtuullista kolinaa ja vilkaistessani peiliin, huomasin autosta irronneen jonkin mustan, jalkapallon kokoisen möykyn. Kun mitään epäilyttävää ei enää kuulunut, eikä tuntunut, jatkoin pokkana matkaa. Mikä lie ylimääräinen möykky Ooppelistani irtosi? Eipä kait tuo tarpeellinen ollut, kun ei vaikuttanut menoon sen kummemmin!
Rovaniemen messut olivat tällä kertaa siitä erikoiset, että meille jäi jopa vapaa-aikaa perjantai- ja lauantai-iltoina. Perjantaina kävimme juhlimassa oikein pitkän kaavan mukaan siskosten kesken. Lauantaina hotellin henkilökunta järkkäsi meille liput Hannu Frimanin loppuunmyytyyn stand up-komiikka esitykseen. Aiheena oli: "Mitä nainen haluaa?". Kuten odottaa saattoi, oli aihe varsin herkullinen... ja Friman oli keksinyt, mitä nainen haluaa! Siis ihan oikeasti, ihana oivallus tältä mieheltä. Mutta sitäpä en kerro, mitä se on. Käykää katsomassa, jos esitys sattuu kohdalle!
Lauantai-aamuna menimme messupaikalle tuntia ennen avautumista tekemään omat ostoksemme. Tällä kertaa mukaan tarttui Riiminkan osastolta pojille pääkallohuivit, tosi makeet! Itselle ostin läkkipeltikauppiaalta uusia pikkuleipämuotteja ja Heinikan osastolta yhtä sun toista, mm. ProMarkereita, Sarah Kay-leimasimia, akvarellivärit, ja paljon paljon muuta... Messuilta puuttivat tyystin lankakauppiaat, se jäi vähän harmittamaan. Toisaalta tämä puute säästi paljon rahaa Silmänisku.
Rovaniemelläkin kerkesimme shoppailemaan. Löysin pojalleni pitkään halutun mummopyörän suurelta kirpputorilta, Tuhat torilta. Hyvä kirppis, paljon tavaraa ja hinnat kohtuulliset! Ja meininki niin kuin pohjoisessa pitää ollakin, eli ei kiire minnekään... Anttilalta löysin myös pitkään etsittyä limen vihreää Rose Mohairia, nyt saan aloitetun huivin valmiiksi, yes!
Menomatkalla satuin ihan vahingossa Haukiputaalla Käsityökauppa Ilo:n pihaan. Piipahdin jututtamassa kauppiasta ja tarttuihan sieltäkin jotain mukaan, ostin valkoista puuvillalankaa tulevia värjäysprojekteja ajatellen.
Vaikka tänään on todellakin ollut tyrmäinen olo, niin kuitenkin reissusta jäi vähän lomareissufiilis. Reissu sisälsi niin paljon muutakin kuin työntekoa ja kaikkien tuttujen tapaaminen piristi mukavasti tätä kevään viimeistä messureissua.
Itse messut sujuivat loistavasti, ihmisiä oli todella paljon liikkeellä! Molemmat päivät saimme huiskia ihan tosissaan töitä, että ehdimme palvella kaikki asiakkaat. Näistä messuista jäi todella hyvä fiilis Hymy.
Ja tässä osastomme tällä kertaa. Täynnä taas kuin turusen pyssy! Kuva on lauantaiaamulta. Sunnuntaina aamulla pyöräytimme osaston taas ihan toisen näköiseksi Päättämätön...

-Vika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti