keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Koukussa

Kuten jo kerkesinkin kertoa, ostin Titityyltä unelman pehmeää lankaa. Tein siitä koukkuamalla kaulahuivin kevään kylmiin aamuihin. Ja kun oli niiiiiin romanttisen väristä, niin pitihän siihen ruusukin vielä pistää.

                                    ~~~~
Olo on viimepäivinä ollut lievästi sanottuna nuutunut. Messut, allergiat ja muutenkin "tasapainoiselle" luonteelleni tyypillinen mielialojen vaihtelu tekevät tehtävänsä. Nyt kaipaisin elämääni muutosta, ja tosiaan mieluummin positiiviseen suuntaan. Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan muutosta tietyin välein, tasainen ja muuttumaton ei ole minua varten. Olen katsonut asuntoja sillä silmällä, mutta tämä kaupunki on todella kallis asua, nyt maksamme vuokraa enemmän kuin ihmiset yleensä maksavat asuntolainaa isohkosta omakotitalosta Huuto. Mutta lapset haluamme pitää vielä kotona hoidettavana, joten lienee paras tyytyä vielä ahtaalla asumiseen kunnes lapset saadaan kouluikään, ja mies ansaitsemaan.
Jotain muutosta pitäisi silti saada, mieheen olen tyytyväinen, työkin sujuu, autoa en suostu vaihtamaan. Mitäs sitä keksis? Lähetin jo sähköpostia kotikaupunkini kulttuuritoimeen, että jos pistettäis pystyyn kulttuuriyhdistys vihdoin tähänkin kaupunkiin, saa nähdä ottaako tulta alleen. Ja ParKu, en aio teitä hyljätä Silmänisku
Oi joi tätä elämän tuskaa! Pitäiskö muuttaa takaisin lappiin vaikka porojen kasvattajaksi? Pistäis pystyyn porokennelin, jaloistais vaikka kiharakarvaisia seisovia lintuporoja, karkeakarvaisia paimenporoja ja pikkuruisia kiinan palatsiporoja. Minusta meinas muuten tulla poronhoitaja. Hain kerran kakarana, 16v, poronhoitajakouluun Kittilään ja pääsinkin. Tavarat oli jo pakattuna ja liput Kittilän bussiin ostettuna, mutta sitten tapasin tämän minun unelmieni prinssin. Ajatella jos olisinkin poronhoitajana jossain napapiirin pohjoispuolella! Mitä ihmettä poronhoitaja oikein tekee? Poronomistajathan itse hoitaa poronsa aika pitkälle, onko poronhoitajat töissä joulupukilla?!
Kuinkahan monta ammattia ehdin elämäni aikana kokeilla? Olen ollut hevostenhoitaja, hevoskuiskaaja, ravivalmentaja, elektroniikkatyöntekijä, lastentarhanopettaja, päiväkodinjohtaja, kahvilanmyyjä, leiriohjaaja, sekätyömiesjantunen, ohjaaja, projektityöntekijä, villikissojen kesyttäjä, epävirallinen eläintenturvakodin pitäjä jne jne. Ainoa asia mikä on ja pysyy on käsillä tekeminen. Joku roti pitää siis mullakin olla!
Asiasta kukkakeppiin; nyt lähden pistämään elämääni uusiksi. Jos aloittaisin vaikka hankkimalla muutaman lisäkilon vaikka leipomalla jotain hyvää? Vika, sun syy, tekee tollasia herkkuja houkutukseksi!
~Tikki suuntaa reseptien maailmaan, löytyiskö jostain jotain ohjetta jossa on oikeesti jäädytettyä viidakkomakkaraa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti