keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Novita, mitä ihmettä?

Pakko on jo ihmetellä tuota Novitan touhua. Viime vuonna Novita lanseerasi markkinoille jäljitelmän Cloverin huovutuslaitteesta. Hinta murto-osa Cloveriin verrattuna, mutta laatu... no, enpä sano mitään Tukittu. Eilen ostin uusimman Novitan lehden ja olihan siinä taas ihmettelemistä. Tämän syksyn "uutuus" on huovutusalusta! Ja sekin suora kopio Cloverin tuotteesta. Ja entäs tämä uusi lanka, Puro. Höh. Sama juttu, halpisversio Norosta.
Eihän siinä mitään, ihan hyvä, kun on edullisia tuotteita tarjolla, mutta jotenkin tälläinen plagiointi tuntuu hölmöltä. Eikö ole omia ideoita? Onko Novita hankkimassa itselleen halpatuoteleimaa? Kannattaako se pitkän päälle? Melko erikoiselta tuntuvaa touhua, kun samaan aikaan puhutaan kotimaisesta laadusta.
Mutta luulenpa kyllä, että Puro on tämän syksyn hittituote, kyllä uusimman Novitan mallit sen verran ihania olivat! Itsekin ostin (tunnustan Nolostunut) kaksi kerää uutta Puroa ja pipo on jo puikoilla. Lanka on Noroon verrattuna pehmeämpää ja tasaisempaa. Ja ennen kaikkea, paljon halvempaa. Itse pidän tuosta pehmeydestä lasten neuleissa, mutta varmasti lanka nyppyyntyy ja vanuttuu herkemmin kuin alkuperäinen Noro. Ja kyllä minä omat neuleeni neulon jatkossakin Norosta, siinä on jotain arvokkuutta verrattuna Puroon. Mutta lasten pipoissa ja huiveissa Puro ajaa asiansa, varsinkin kun ne pipot ja huivit tahtoo kadota aina muutaman käyttökerran jälkeen! Kallis lanka ja suuri työ harmittaa vähän enemmän kuin halpa lanka ja suuri työ...
Ugh, olen puhunut.
-Vika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti