sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Lapsellista

Tänään teki mieli tehdä lapsellinen koru:

Ei huvita yhtään suhtautua nyt mihinkään kovin vakavasti Kieli ulkona, aurinkokin on pilkahdellut, ja eilen vietettiin leppoisa koti-ilta hyvän elokuvan merkeissä, Changeling- vaihdokas, oli varsin hieno elokuva. Tänään katsoin päivän ratoksi myös semikotimaisen (Virolainen, mutta myös Franzen oli kyseisessä elokuvassa) elokuvan Nimet marmoritaulussa. Kuten Vika jaksaa ihmetellä, pidän erittäin paljon kaikista historiallisista elokuvista, etenkin kaikki suomalaiset on aivan pakko katsoa. Minusta piti yhteen väliin tulla isona historioitsija. Lukiossa luin kaikki historian kurssit, ja edelleenkin kyllä ajoittain tulee lueskeltua historiaa. Etenkin Suomen historia kiinnostaa, sisällissota/kansalaissota etenkin on äärimmäisen mielenkiintoista kaikessa surullisuudessaan. Maailman suurin Kirja isolla K:lla on (tai trilogiahan tuo on) Täällä Pohjantähden alla, se on yksinkertaisesti pakko lukea kerta vuoteen! Mies ihmettelee kun kuljen sen tiiliskiven kanssa muutaman päivän, enkä kuule enkä näe mitään... Muutenkin on Linnan kirjat tullut luettua kaikki moneen kertaan, samoin kyllä muutkin suomalaiset klassikot.
Luen paljon, vähintään pari, kolme kirjaa tulee viikossa luettua. Kesällä tuppaa luettava olemaan kevyempää, mutta ajoittain myös klassikotkin houkuttelevat. Olen pienestä pitäen lukenut paljon, minulla oli aina muksuna tiskivuoron aikanakin ihme rakennelmat, että pystyin lukemaan samalla kuin tiskasinCool, myös saunassa oli aina kirja mukana. Luen oikeastaan kaikenlaista kirjallisuutta; tietokirjoja, jännäreitä, elämänkertoja, klassikoita Dostojevskista Austeniin, lasten kirjoja, huumoria jne jne. Ainoa mikä ei uppoa, on fantasia (sama pätee elokuviin). En vain ymmärrä, mikä saa partaiset miehet kirmaamaan erilaisten ökkömörkkiäisten seassa yhden sormuksen takia, tai miten ihmeessä jotakuta voi kiinnostaa vampyyrien ja noitien tukkanuottasilla olo... Sadut on asia erikseen, mutta että aikuisten satuja?!
Mies on jo oppinut, että kirjoja pitää olla aina, muuten ei illalla uni tule, ja elämä on muutenkin pilassa. Joten uskollisesti aina kirjastossa käydessään tuo minulle kymmenisen kirjaa hyllylle odottamaan.
Huomenna pitäisi FedExin kaverin koputella ovella, minun ja Vikan tilaus FMG:ltä pitäisi olla perillä huomenna. Muksuille tulee postissa taas muutama sata Pokemon-korttia (minulla ne taitaa enemmän kiinnostaa, jos mahdollista Yllättynyt), joten koko perhe lienee tyytyväinen huomenna. Mies saa iloita muiden ilosta...

~Tikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti