tiistai 12. toukokuuta 2009

Remonttipöpö leviää

Tikki tartutti meidän perheen lapsiin remonttipöpön.
Minä ja mies ei varmasti remontoida vapaaehtoisesti, ei siis pienintäkään remonttia. Saimme siitä lystistä ihan tarpeeksi kahdessa hometalossa asuessamme Otsan rypistys ja niitä kuntoon laittaessamme. Ei kiitos ikinä enää.
Tikin remontin otamme lähinnä seurustelun ja hauskanpidon kannalta. Porukalla kun kaikki on mukavampaa. Ja nyt tiedämme, milloin remontti päättyy, tämä ei ole sellainen loputon urakka, millaisia meidän remontit ovat aina olleet... Ja ennen kaikkea, se ei ole meidän remontti, onneksi!
Omassa kodissa ei ole käynyt mielessäkään remontin teko. Onneksi ei ole tarvinnutkaan.
Paitsi nyt. Tyttö repii huoneessaan tapettia. Tilalle pitäisi kuulemma saada safaritunnelmaa ja vihreää maalia. Keskimmäinen kyselee huoneen laajennuksen perään. Ja nuorison edustaja on jo purkanut puolet huoneestaan elokuvaseinän tieltä.
Saapa nähdä, kuinka pitkälle lapset touhuavat itsekseen, kaikki kun tietävät äiskän ja iskän remonttikammon, eivätkä helpolla tule pyytämään apua. Kyllähän jokainen tenava pian apua tarvitsee, saa mies ruveta sovittelemaan remonttihaalaria päälleen pitkästä aikaa. Minä taidan liueta paikalta Silmänisku. Hoidan osuuteni sitten verhojen, tyynyjen ja peittojen ompelussa. Maalisutia en käteen ota, yäk.
Hauska niksikin taas tarttui silmääni Kieli ulkona:
"Älä heitä vanhaa rullaverhoa pois. Vaihda kankaan tilalle päiväpeittosi ja ruuvaa rullaverho sängynpäätyyn kiinni. Päiväpeitto on kätevä vetäistä aamulla sängyn yli ja yöksi se kelautuu nätisti rullaan, eikä loju lattialla."
Just...
-Vika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti