perjantai 22. toukokuuta 2009

En helf meter

Luulenpa, että ensi yön unet koostuu seuraavista lauseista: "Ett hundra kronor? Svenska kronor?" ja " En helf meter"... Nämä kaksi lausetta sanottuna ruotsalaisella, islantilaisella, tanskalaisella ja mikä pahinta, Norjalaisella nuotilla.. Norjalaisten puheesta ei ihan oikeasti saa mitään selvää. Ja kun erehdyt kysymään: "Sorry?", niin norjalaisten ääni vain kovenee ja samaa mongerrusta  tulee suusta, ainut ero aikaisempaan, että ääni on kovemmalla, yes!
Saksalaiset, joita on tilkkupäivillä yllättävän paljon, eivät suostu puhumaan englantia ollenkaan. Ensimmäinen saksalainen, joka oli asiakkaanani, aiheutti minulle suurta hämminkiä. En kerta kaikkiaan tajunnut, mitä kieltä tämä ihminen puhui! Olikohan messuilla jokin ryhmä jostain Saksan omituiselta murrealueelta..? Tosi hauska myydä ihmiselle, jonka kanssa ei ole minkäänlaista yhteistä kieltä Päättämätön!
Harvoin olen yhtä totaalisen ihastunut kuullessani Suomen kaunista kieltä,  kuin tänään iltapäivästä ja illlasta! Miten helppoa onkaan neuvoa Rose Makerit, Puff Makerit ym kummalliset vekottimet suomeksi! Yritäppä kertoa Rose Makerin salaisuudet islantilaiselle rouvashenkilölle, joka puhuu vain islannin kieltä, mitä se sitten onkaan...
Automme on ainakin toistaiseksi saanut olla rauhassa omalla paikallaan pikkuisessa parkkiruudussa. Vähänkö meinasi jännittää, kun tulimme messuilta auton luo; onko sakkolappu, rengasraudat tai onko jopa koko auto hinattu jonnekin, josta se pitää lunastaa ulos euro/kruununipun kera? Toistaiseksi hullujen suomalaisten menopeli on saanut lappuliisojen armahduksen, toivotaan, että ymmärrystä riittää vielä pariksi päiväksi!
Nyt nautiskelemme muutaman oluen, nostamme ylen turvonneet ja särkevät jalkamme kohti kattoa ja katsomme telkkarista Bruce Willisin leffan. Tai sitten pistämme nukkumaan heti sen ensimmäisen oluen jälkeen Otsan rypistys. On meinaan "vähän" ryytynyt olo.
Huomenna jatkamme sitten virkeänä asiakkaiden palvelua sekamelskakielellä; ruotsia, englantia, saksaa ja suomea, kaikkea vain sujuvasti ja sopivasti sekaisin, niin hyvä siitä tulee!
-Vika ja Tikki från Södra Hamngatan i Göteborg-

1 kommentti:

 1. Excellent post. Keep posting such kind of info on your page.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You've done a great job. I'll certainly digg it and individually suggest to my
  friends. I am sure they will be benefited from this site.


  Feel free to visit my web-site; ultrasound tech job description

  VastaaPoista