torstai 4. kesäkuuta 2009

Tapettia, arghh!

Tikki tartuttu meidän lapsiin remonttiviruksen. Nyt jokaisen (kyllä, jokaisen!) huone on remontin kourissa.
Vanhimman huone on jo maalattu. Keskimmäisen huoneesta kiskotaan tapettia sentin palasina irti seinistä. Nuorin irroittelee itse onneksi vain boordia seinästään. Maalipöntöt odottaa eteisessä.
Muistan, kun rakennusmiehet vetivät tapettia meidän seiniin. Sanoin miehelle silloin, että tätä vielä kadumme: tapetti suoraan lastulevyn päällä. Silloin ei vain voimat kertakaikkiaan riittäneet seinien pohjamaalaamiseen. Ja nyt kaduttaa. Minun tehtäväksi jää tapettien irroittelu seinästä. Ja se irtoaa vain sentin palasina. Ei auta kastelut, tapetin irroitusaineet, höyrytykset, ei mikään. Tapetti on vain kaavittava irti seinästä. Ja tehtävä lankesi sen vuoksi minulle, kun kielsin maalaamasta tapetin päälle. Se kun on niin ruman näköistä. Maalin alta paistaa tapettien saumat. Ei kiitos. Mieluummin irroittelen tapetin. Menköön vaikka viikko. Ja sehän siinä menee. Vähintään.
Tylleröisen huoneeseen tulee safaritunnelmaa, vihreää ja ruskeaa. Keskimmäisen huoneeseen vihertävän keltaista ja keltaista. Vanhimman, 17-vuotiaan huoneeseen tehokasta vaaleaa harmaata ja tummaa harmaata.Saapa nähdä, miltä valmiit huoneet sitten näyttävät. Toivottavasti ainakin lapset itse ovat tyytyväisiä, koska ovat itse huoneiden värit valinneet.
Viikonloppuna keräämme Tikin kanssa voimia ja käymme Ikean reissun. Se ei ole minun suosikkilistalla numero ykkösenä. Mutta lasten (ja kukkaron) vuoksi kestän sen nyt tämän kerran. Turkuun avataan kuulemma lauantaina joku uusi sisustusmyymälä. Apua. Ja se uusi keittiötarvikemyymäläkin on vielä käymättä! Kenen kukkaro kestää taas ensi viikonlopun? Kaikki Turun ja Kaarinan kirpparit täytyy tietysti kiertää. Savolaisena osaan arvostaa  Turun seudun mahtavia kirppiksiä. Meillä täällä kun kirpparit ovat jotenkin ihmeellisen vaisuja ja vähäisiä. Minusta on suorastaan häpeä, ettei Kuopiossa ole edes kesäaikaan sunnuntaisin kirpparia, jossa myyjät itse myyvät tuotteitaan vaikka jossain parkkihallissa, tai torilla. Harmi.
Viikonlopun kruunaa se, että tällä kertaa meidän mukana humputtelemassa on nuorinkin (=se kolmas) meidän siskoporukasta. Mielenkiinnolla odotan, mitä tällä kertaa saamme aikaiseksi Viaton.
-Vika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti