lauantai 20. kesäkuuta 2009

Savo GP 20.6.2009

Savo Grand Prix 2009 aamu valkeni aurinkoisena ja vastoin ennusteita kohtalaisen lämpimänä. Kilpailijat valmistautuivat iltapäivällä koittavaan lähtöön kukin tavallaan, yksi söi jäätelöä (tai oikeastaan aika monikin söi), muutama rassasi kisakalustoa kisakuntoon ja muutama teki mentaalisia harjoitteita (yksinkertaisesti laiskotteli).
Kisapaikalle kalusto vietiin farmarin peräkontissa ja asuntoauton peräpaksissa. Rata kisapaikalla oli kohtalaisen hyvä, ajanottolaitteisto oli ajanmukaista ja yleisöäkin oli riittävästi, enempää todistajia emme olisi kaivanneetkaan.

Päivän ensimmäisenä kisana oli pappatunturilla kahden kierroksen mittainen kisa. Kisa oli täynnänsä jännitystä, pappatunturi aiheutti pientä huolta kaluston teknisen puolen kanssa, mutta kisaajien ammattitaito ja ajolinjojen valinta korvasivat pienet ongelmat tekniikan kanssa.

Kierroksia kisassa ajettiin kaksi, paitsi Vika, joka ei toisen kierroksen jälkeen muistanut, kuinka pappatunturin saa pysähtymään. Vikakin sai tunturin sitten pysähtymään pienellä teknisen henkilökunnan avustuksella kolmannen kierroksen jälkeen. Tämähän kertoo vain kunnon kilpa-ajajan luonteesta, eihän kisaamiseen tarvita pysähtymisen taitoa vaan raakaa eteenpäin pyrkimistä!
Seuraava kilpailulaji oli mummopyörällä ajo. Ensiksi kisailtiin nopeudessa, ja seuraavaksi hitaudessa. Joillakin kisaajilla oli ongelmia radan kanssa, etenkin hitauskisassa rata teki muutaman kisaajan mahdollisuudet olemattomaksi yllättävillä rakenteillaan ja kallistuksillaan (kuten minun kisalleni kävi). Pistämättömät tasapainoilun taidot ja ennennäkemätön hitaus eivät nyt saaneet mahdollisuuksia, vaan voiton lajissa veivät, sanoisinko suurella kataluudella ja dopingilla, miehet. Nopeuskisa on suht oikeudenmukainen, mitä nyt miesten ympärivuotinen harjoittelu teki kisasta hieman epätasaväkistä.

Palkintojen jakotilaisuudessa palkittiin ikäkausien parhaat, ja pääpalkinnon veivät tietysti naiset. Ei voitollaan, vaan kuten palkintoja jakaneet miehet totesivat, pistämättömällä sinnikkyydellä ja yrittämisellä (ja taisivat raukat vähän pelätä reaktiotamme jos olisivat pääpalkinnon itselleen ottaneet).Kukaan ei aikonut esittää kilpailun Jurylle reklamaatiota kisan tuloksista, joten tulokset on nyt viralliset.
Kisaajat siirtyivät onnellisina mutta väsyneinä nesteytykseen ja proteiinitankkaukseen grillin ääreen. Tänä aamuna osa kisaajista on vieläkin kovin rasittuneita, mutta osa on jo täydessä laiskottelun tohinassa.

Jännittävä vuoden 2009 Savo GP on nyt takana, ensi vuodeksi oli mietinnässä kisaan uutuutena traktorilähtö. Katsotaan mitä kisajärjestäjät keksivät vuodelle 2010.
~Tikki, pappatunturikisojen kuningatar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti