keskiviikko 19. elokuuta 2009

Marokon aarteet ja Peltosen Naima

Ostin tämän kipon kirpparilta muutama kuukausi sitten, siinä on myös kansi. Vasta autossa huomasin sen sisällä olevan marokkolaisia seteleitä ja kolikoita. En niitä raaski sieltä pois ottaa, ne kuuluvat selvästi yhteen. Kerrankin minun kupposellani on jokin tarkoitus Cool, yleensä ne tuppaavat olemaan ihan vaan itsekseen, ilman mitään funktiota...

Me olemme melkein käyneet Marokossa. Mies oli aikoinaan Onnenpyörässä, ja voitti sieltä mm: hopealusikoita, henkilövaa'an, suomen eläimet- kirjasarjan, vuosikirjat 1997-2001, liikunta ja terveys- kirjasarjan/7osaaCool, valkokultaiset kalvosinnapit, luxusristeilyn, 2 hengen 2vk matkan Teneriffalle, monitoimitulostimen, käsinmaalatun taidesarjan kahvikuppeja, lakikirjoja, ja kahden hengen kahden viikon matkan Marokkoon jne. Tai niin me luulimme tuosta Marokon matkasta. Ohjelmat kuvattiin joskus lokakuussa, ja ne tulivat ulos jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Sitten tapaninpäivänä ohjelmaa katsoesssamme huomasimme, että matka olikin Egyptiin. Joten Marokko jäi siltä erää näkemättä, Egyptiin rakastuimme perinjuurin!
Iltasella saan nuoremman siskoni kylään. Kummallista, että tämä sisko ei juuri käsitöihin koske. Tämä sisko on keskittynyt enemmän elämän taiteiluun, matkusteluun ja omituisiin tilanteisiin hankkiutumiseen. Kerrankin olen selvitellyt tilannetta, jossa systeri on matkatavaravaunussa, ja ovet lukossa kun juna lähtee liikkeelle. Siinä sitten soittelemaan oulun asemalle, että päästäkäähän se sisko sieltä tavaravaunusta, se on menossa ihan toiseen suuntaan... Yhden kerran taas oli koko Kemijärven liikenne seis, kun siskoni ei saanut autoa vinoparkista pois, vaan auto jäi poikittain tukkien yhden kaistan kokonaan. Mikä neuvoksi? Siskon mielestä hyvä ratkaisu on jättää auto siihen hyrskyttämään ja lähteä hakemaan kaveri avuksi kotoaan. Nii-in, tekevälle sattuu.
Tästä tulikin eilen pitkästä aikaa kuulemani juttu mieleen, terveisiä vaan taas Kemijärven terveyskeskukseen Nauru. Muistelimme eilen kaverini Riitan kanssa Kemijärven aikoja ja kavereita. Tuli sitten puhetta että tapasin yhteisen tuttumme Kemijärvellä, ja Riitta muisti heti tämän ihmisen seuraavasta jutusta: englannin kuuntelussa oli lueteltu kirjaimia, joista piti saada nimi selville. Tämä tuttavamme oli tentin jälkeen naureskellut, että kuinka se opettaja nyt oli laittanut sellaisen nimen kuunteluun; Peltosen Naima! Riitta tähän sitten totesi, että kyllä se tais olla Pelkosenniemi. Että Peltosen Naimalle terveisiä Riitalta Kieli ulkona!
~Tikki kiittää taas tältä erää, ja siirtyy yleisurheilun pariin (ihan siis sohvalta!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti