lauantai 6. lokakuuta 2012

Ruosteessa

Elämässä on tapahtunut kaikenlaista, joten blogi on saanut viettää rauhassa horrostaan...
Puolessa vuodessa olen saanut opiskelut päätökseen (YES!!!) ja tämän myötä työnkuvani muuttui kesällä radikaalisti. Entistä huomattavasti vastuullisempi työ ja opiskelujen lopputyöt ovat vaatineet veronsa, enkä ole enää vapaa-ajalla jaksanut istua tietokoneella. Mutta nyt elämä näyttäisi taas asettuvan uomiinsa, joten toivottavasti bloggaamisellekin jää aikaa ja energiaa.

Ompeluhommatkin ovat olleet täysin jäissä kesän ja syksyn ajan. Käsityörintamalla olen ainoastaan neulonut muutamat sukat ja lapaset, mitään muuta ei ole syntynyt :(. Nyt on suorastaan ikävä kaikkea käsillä tekemistä!

Eilen sitten kaivoin kangaslaatikoita kaapista esille ja leikkasin muutaman pussukan sillä mielellä, että pussukoiden ompelu on sopivan helppoa ruosteessa olevien ompelutaitojen herättelyyn. Tänään sitten istahdin koneelle ja ompelin onnessani pussukoita liukuhihnalta. Ensimmäisen pussukan ompelussa tuhosin kolme (!) neulaa. Kyllä vaan... Vetoketjun ylitys ei sujunutkaan entisellä rutiinilla ja onnistuin katkaisemaan neulan toisensa perään. On se vaan jännä, miten näin yksinkertaisissakin asioissa huomaa sen, että ei ole pitkään aikaa ko hommaa tehnyt ja homma tahmaa oikein kunnolla. Mutta valmista tuli ja viimeisten pussukoiden kohdalla ompelu sujui jo entisellä rutiinilla :)

 Pahoittelen kuvien laatua, jokainen on joko ylivalottunut tai muuten epämääräisen värinen. Tämäkin homma tuntui olevan ruosteessa... kuvaus ei vain kertakaikkiaan onnistunut tänään. Ehkä sitten huomenna...


Tämä pussukka syntyi vanhojen farkkujen lahkeesta. Koristeena siinä olen käyttänyt 80-luvulla niin suosituista irtokauluksista leikattua pitsiä, josta alla lähikuvaa:

Nämä kaksi pussukkaa syntyivät myös vanhoista farkuista. Ylemmässä koristeena erilaisia nauhoja, alempaan aplikoin Hello Kitty-kankaasta kuvan.Tämä pussukka on oikeasti vihreä! Kankaana on jotain vanhaa stretch-farkkua ja koristeena iso muovinen nappi. Idean tämän pussukan "vyöhön" sain Kukikkaat kuosit-bogista.


Tässä toinen pussukka samasta kankaasta ja samanlaisella vyöllä, nappi vain on erilainen ja metallinen tällä kertaa:


Sitten isompi pussukka vanhoista farkuista ja taas tuosta samasta Hello Kitty.-kankaasta (loppuuko se ikinä?)


Sitten itselleni kunnon kokoinen pussukka farkusta ja ikivanhasta Sarah Kay-kankaasta:

Sarah Key-kankaan löytäminen on ollut minulle lähes mahdoton tehtävä. Uutena Sarah Kay-aiheista kangasta en ole onnistunut löytämään, mutta en myöskään kirpparilta. Ainoastaan tämän yhden pienen palan löysin varkauden Fidalta, jossa se oli lampun varjostimessa (varjostin jäi kirpparille, kangas lähti mukaan). Olisin äärettömän onnellinen, jos jostain onnistuisin ko kangasta löytämään!

Ensi viikko minulla onkin lomaa, jonka ajattelin käyttää käsitöihin, lukemiseen ja muuhun rentoutumiseen. Olen lomani ansainnut, joten otan siitä kaiken irti :)))

Nyt voisin lähteä pöllyyttämään lankalaatikoita, jospa sieltä joku kerä päätyisi puikoille!

-Vika-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti