sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Brittivanttuut

Karu paluu arkeen aurinkoloman jälkeen on valitettavasti totta :(.


Täältä lähdettiin ja


tähän päädyttiin...

Viikon aikana tänne oli tullut talvi! Kotikadulle saavuttiin neljän aikaan aamuyöstä ja yhdessä katselimme pihaa: pääseekö tuonne autolla? Ja yhdessä päätimme, että kyllä pääsee... ja sitten ei muuta kuin vauhtia ja auton nokka kohti autotallia! Paitsi että matka tyssäsi noin metrin päähän ja auto oli mahaansa myöten umpi hangessa ;). Siihen aikaan aamuyöstä ei yhtään hotsittanut ruveta kaivamaan autoa hangesta, joten siinä se sai kököttää pari tuntia, jonka käytimme pikaisiin nokosiin ennen töihin lähtöä. Kuudelta (seitsemäksi töihin!) sitten kaivoimme tämän auton pois hangesta ja toiselle väylän autotallilta tielle. Voisi sanoa, että reipas päivän aloitus :).

Pikkuhiljaa olemme taas päässeet arkeen kiinni, mutta yllättävän hankalaa se tuntuu olevan, kun ajattelee, että olimme reissussa vain viikon. Tänään ompelin muutaman Tilda-hahmon, mutta ne odottelevat vielä vanua täytteekseen. Vanttuita olen neulonut hiki hatussa, niiden hävikki tuntuu olevan ihan mahdottoman suuri! Tänään sain valmiiksi ennen reissua aloittamani brittivanttuut:


Vanttuut on tehty Seiskaveikasta ja kuvio on napattu Novitan sukkalehdestä. Vähän meinaa vantus levähtää tuossa kuvion kohdalla, mutta haitanneeko tuo?

Ja nyt vaaliohjelmien pariin. Mielenkiintoinen ilta odotettavissa!

-Vika-

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Viimeinkin viimeisteltynä

Niin kuin aamulla uhosin, otin itseäni niskasta kiinni ja kävin viimeistelemättömien pinon kimppuun! Aikaa näidenkin valmiiksi saattamiseen kului aivan tuhottomasti :(. Siis muutaman langan päättelyyn, kengännauhojen pujotteluun ja neljän "Converse"-merkin virkkaamiseen sain kulumaan koko päivän!!! Sitä ei tietenkään lasketa, että siinä sivussa hoitelin kokonaisen likapyykkivuoren, keitin kanakeiton, kuorin kaksi kiloa perunoita (ja kolme porkkanaa), vahtasin tenavien läksyjen teon, etsin neljä kadonnutta passia ja koko porukan talvisäilössä olevat shortsit, katsoin telkkarista kaikki sunnuntain ruokaohjelmat jne jne....Vois melkein sanoa, että maaninen päivä!

Mutta tässä nämä tänään valmiiksi saadut. Kaikkiin näihin olen idean saanut Novitan sukkalehdestä. Muutoksia ohjeeseen on varmasti tullut, koska tein sukat pelkän kuvan perusteella, enkä lukenut ohjeita ollenkaan.

Punaiset "Converse"-tossusukat. Lankana Seiskaveikka ja koko n 38. Nämä menevät odottamaan tarvetta lahjapussukkaan.

Samanlaiset "Converset" mustana. Lankana taas Seiskaveikka ja koko n.36. Nämä oli tarkoitettu tyllerölle, mutta ovat pienet :(.  Ja nuo yllä olevat punaiset ei tyllerölle kelpaa, joten täytyy tehdä toiset mustat pari numeroa suurempana.

Suomisukat Seiskaveikasta. Koko n 38. Nämä sukat menevät tuntemalleni maailmanmatkaajalle, jahka hän palaa Suomeen.
Vielä jäi viimeistelemättömien pinoon muutama pääteltävä ja höyrytettävä juttu. Ne valmistuu varmaan vasta reilun viikon päästä, kun olemme palanneet etelän auringosta. Saapa nähdä, kasvaako pino lentomatkojen aikana ;).

-Vika-

Pakkaspäivän tulos

Ulkona on kylmä. Siis ihan sikakylmä. Häthätää koiraneidin kanssa kävimme pissat lirauttamassa lähimetsään, muuten ulkona ei tarkene :(.  Sama juttu eilen; kävimme koirasen kanssa viidentoista minuutin lenkin ja sen jälkeen koira tärisi surkeana jaloissani pitkän aikaa. Vaikka oli toppapuku ja kaikki (siis koiralla)... Tänään käymme siis vain pistäytymässä ulkona. Lenkkeilemme taas, kun pakkanen vähän hellittää.

Eilen ei kenelläkään ollut minua kohtaan kovin suuria vaatimuksia, joten käytin päivän melko pitkälti ompeluun ja neulomiseen. Tässä osa tuloksesta:

Kassi tulevaa reissua silmällä pitäen. Tähän pakkaan lentokoneeseen mukaan otettavat puikot (onneksi on KnitPro) ja langat.

Sama kassi toiselta puolen.

Vielä löytyi pienet palat tätä kangasta. Siitä ompelin muutaman pussukan lahjavarastoon odottamaan tarvetta. Tämä penaali tosin päätyi heti tyllerön käyttöön ;)

Äskeinen penaali toiselta puolen.

Pussukka, johon mahtuu pientä tarpeellista.

Ja toinen samankokoinen. Tähän laitoin metalliketjun ja totesin taas kerran, miten inhottava se on ommellessa. Taas meni neula vaihtoon...

Penaali jäämäkankaasta.

Ja toinen samasta kankaasta. Tämä eri värisellä ketjulla ja sarjiskuplalla varustettuna.

Tylleröisen vanhat pyjamahousut päätyivät penaaliksi. Housut oli jo kirppispussissa, mutta tyllerö halusi tästä kankaasta vielä itselleen jotain, niin pelastin ne sieltä uusiokäyttöön.

Ja toinen samanlainen pussi erivärisellä ketjulla varustettuna. Kangasta on vielä paljon, mitähän lopusta tekis?

Eilen huutelinkin, että onko jollain tietoa nuppupeittokeräyksestä. Olisko sellainen jossain päin Suomea menossa? Tai onko jollain tietoa, miten paikallinen sairaalamme KYS suhtautuu tälläiseen hyväntekeväisyyteen? Ottavatko vastaan peittoja? Jos tässä vaikka itse pistäis keräyksen pystyyn ;).  Odotellessa ompelin kuitenkin pari peittoa. Tässä ensimmäinen. Vuori fleeceä ja päällinen puuvillatilkkuja. On muuten ensimmäinen tilkkutyöni, joka valmistui! Ikänään en ole saanut valmiiksi yhtään ainutta tilkkutyötä.... aina into on tyssännyt jossain vaiheessa, enkä ole kokenut ko asiaa millään tavalla omakseni. Mutta näitä oli kiva tehdä, olisiko ollut tarpeeksi pieni haaste minun taidoilleni?

Tässä toinen nuppupeitto vähän räväkämmillä väreillä. Vuori samoin keltainen fleece ja päällinen puuvillatilkkutyökangasta.

Ja tässä molemmat. Kokoa näillä on 48 x 48cm. Ohjeiden mukaan peitto saa olla joko 40 x 40 tai 50 x 50cm tai jotain tältä väliltä. Ensimmäistä fleecepalaa leikatessani tuntui, että voiko se olla näin pieni? Siis ihan kamalan pieni... ja sinne se vain vauva mahtuu peiton alle :)  
Varsin tuottoisa päivä siis ;). Tästä puuttuu vielä neulomukset, ne jotka sain neulottua valmiiksi eilen. Keskeneräisten pino pieneni ihan mukavasti! Vielä ne odottelevat päättelyä. Saapa nähdä, milloin sen saan tehtyä. Tuo ompelukone kun vetää tänäänkin puoleensa. Mutta sen näkee sitten illalla, mitä sain aikaiseksi. Vai sainko mitään....

-Vika-

lauantai 7. tammikuuta 2012

Nuppupeittokeräys?!

Tekisi mieli ommella jotain pientä ja söpöä. Ja tehdä samalla jotain hyvää ;). Muutamassa blogissa olen huomannut nuppupeittokeräyksiä, mutta kaikki ovat päättyneet viime vuoden puolella. Tietääkö joku, onko jossain päin Suomea menossa nuppupeittotempausta? Ihana olisi kuulla, että täällä Savossa (KYS) olisi sellainen menossa, mutta toki yhtä mielelläni osallistuisin keräykseen missä päin Suomea tahansa.

Onko jollain tietoa? 

-Vika-

torstai 5. tammikuuta 2012

Ystäväni ompelukone

Kaikkia käsityömuotoja kokeilleena totean sen joka kerta, kun istahdan ompelukoneen ääreen: ompelu, se on se MINUN juttu. Jos en pitkään aikaan ole ommellut, niin tekisi melkein mieli taputella konetta siihen virtaa kytkiessäni: "Terve, vanha kamu".

Nooh, nämä nyt on taas tälläisiä vähän väsyneen ja turhautuneen ihmisen horinoita. Älkää niistä piitatko ;).

Joka tapauksessa eilen ompelin tulevaa reissua silmällä pitäen itselleni vähän isomman pussukan, johon mahtuu koko kosmetiikkavarastoni (mikä ei ole iso!) hiuslakkapulloineen kaikkineen.



Sama pussukka, molemmat puolet erilaiset.
Kankaana taas farkku, punainen sellainen. Kuvat on leikattu ja aplikoitu ikivanhasta kankaasta, joka löytyi kaapin kätköistä. Lisänä sinistä farkkua ja pitsiä. Välissä puuvillavanu.

Toivottavasti kuvan teksti ei ennakoi tämän päivän kokkausten lopputulosta ;). Epätarkasta kuvasta ei ihan saa selvää, mutta mies sanoo: "Betty, it tasted horrible"....

Nyt päikkäreille ja sitten kauppaan, jonka jälkeen vois taas ommella jotain.

-Vika-