sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pakkaspäivän tulos

Ulkona on kylmä. Siis ihan sikakylmä. Häthätää koiraneidin kanssa kävimme pissat lirauttamassa lähimetsään, muuten ulkona ei tarkene :(.  Sama juttu eilen; kävimme koirasen kanssa viidentoista minuutin lenkin ja sen jälkeen koira tärisi surkeana jaloissani pitkän aikaa. Vaikka oli toppapuku ja kaikki (siis koiralla)... Tänään käymme siis vain pistäytymässä ulkona. Lenkkeilemme taas, kun pakkanen vähän hellittää.

Eilen ei kenelläkään ollut minua kohtaan kovin suuria vaatimuksia, joten käytin päivän melko pitkälti ompeluun ja neulomiseen. Tässä osa tuloksesta:

Kassi tulevaa reissua silmällä pitäen. Tähän pakkaan lentokoneeseen mukaan otettavat puikot (onneksi on KnitPro) ja langat.

Sama kassi toiselta puolen.

Vielä löytyi pienet palat tätä kangasta. Siitä ompelin muutaman pussukan lahjavarastoon odottamaan tarvetta. Tämä penaali tosin päätyi heti tyllerön käyttöön ;)

Äskeinen penaali toiselta puolen.

Pussukka, johon mahtuu pientä tarpeellista.

Ja toinen samankokoinen. Tähän laitoin metalliketjun ja totesin taas kerran, miten inhottava se on ommellessa. Taas meni neula vaihtoon...

Penaali jäämäkankaasta.

Ja toinen samasta kankaasta. Tämä eri värisellä ketjulla ja sarjiskuplalla varustettuna.

Tylleröisen vanhat pyjamahousut päätyivät penaaliksi. Housut oli jo kirppispussissa, mutta tyllerö halusi tästä kankaasta vielä itselleen jotain, niin pelastin ne sieltä uusiokäyttöön.

Ja toinen samanlainen pussi erivärisellä ketjulla varustettuna. Kangasta on vielä paljon, mitähän lopusta tekis?

Eilen huutelinkin, että onko jollain tietoa nuppupeittokeräyksestä. Olisko sellainen jossain päin Suomea menossa? Tai onko jollain tietoa, miten paikallinen sairaalamme KYS suhtautuu tälläiseen hyväntekeväisyyteen? Ottavatko vastaan peittoja? Jos tässä vaikka itse pistäis keräyksen pystyyn ;).  Odotellessa ompelin kuitenkin pari peittoa. Tässä ensimmäinen. Vuori fleeceä ja päällinen puuvillatilkkuja. On muuten ensimmäinen tilkkutyöni, joka valmistui! Ikänään en ole saanut valmiiksi yhtään ainutta tilkkutyötä.... aina into on tyssännyt jossain vaiheessa, enkä ole kokenut ko asiaa millään tavalla omakseni. Mutta näitä oli kiva tehdä, olisiko ollut tarpeeksi pieni haaste minun taidoilleni?

Tässä toinen nuppupeitto vähän räväkämmillä väreillä. Vuori samoin keltainen fleece ja päällinen puuvillatilkkutyökangasta.

Ja tässä molemmat. Kokoa näillä on 48 x 48cm. Ohjeiden mukaan peitto saa olla joko 40 x 40 tai 50 x 50cm tai jotain tältä väliltä. Ensimmäistä fleecepalaa leikatessani tuntui, että voiko se olla näin pieni? Siis ihan kamalan pieni... ja sinne se vain vauva mahtuu peiton alle :)  
Varsin tuottoisa päivä siis ;). Tästä puuttuu vielä neulomukset, ne jotka sain neulottua valmiiksi eilen. Keskeneräisten pino pieneni ihan mukavasti! Vielä ne odottelevat päättelyä. Saapa nähdä, milloin sen saan tehtyä. Tuo ompelukone kun vetää tänäänkin puoleensa. Mutta sen näkee sitten illalla, mitä sain aikaiseksi. Vai sainko mitään....

-Vika-

1 kommentti:

  1. IHANIA pussukoita-penaaleja...ihan tuli harmi olo, kun just eilen poltin vaatteita, joista olisi kyllä saanut vaik mitä tommosta aikaseksi, esim. farkkua. HÖH, oisimpa lukenut blogiasi ennemmin.!!!

    VastaaPoista