torstai 25. elokuuta 2011

Crystal, ihanaa blingiä

Ihastuin Novitan uuteen lankaan, Crystaliin. Varsinkin punainen on NIIIN herkku, juuri oikea punaisen sävy, Ja vielä paljetteja. I-H-A-N-A. Crystalia oli aivan pakko ostaa, vaikka en edes tiennyt, mitä siitä tekisin. Ja kun mitään suureellista en vieläkään jaksa edes harkita, neuloin sitten kaulahuivin. Sellaisen aivan perusversion; pitkän ja kapean. Hapsuja en halunnut laittaa. Niiden sijaan virkkasin hieman "pitsiä" huivin päihin.



Lanka on melko paksu, joten painoa tällä huivilla on ihan kiitettävästi ;). Ostin lankaa 4 kerää, eli 400g ja se kaikki on huivissa!

Nyt täytyy ruveta rakentamaan kisastudiota ja kaivaa Suomen liput esiin. Peukut pystyyn!

-Vika-

maanantai 22. elokuuta 2011

Mitä minä sanoin?!

Muutimme nykyiseen kotiimme kymmenen vuotta sitten. Viime keväänä purimme viimeisiä (niin mies väitti) muuttolaatikoita ;). Laatikoista löytyi riemukseni pannukokoelmani, joka pääsikin kunniapaikalle keittiön seinälle. Pannumäärä näytti vain niin pieneltä. Olin aivan varma, että minulla oli joskus pannuja enemmänkin. Mutta mies väitti kivenkovaan, että vintillä ei ole enää yhtään purkamatonta laatikkoa. Tikkikin ihmetteli meillä käydessään, ettei tuossa voi olla kaikki pannut, kyllä niitä enemmän on!  Mutta niin vain  uskoin miestä ja unohdin koko asian...  Mutta haa! Eilen löysin vielä yhden laatikon sieltä samalta vintiltä, minkä mies väitti olevan tyhjä... ja mitäpäs muuta laatikko sisälsi kuin pannuja. Yhdeksän kappaletta.
Ja tässäpä ne kaunokaiset esittäytyvät:






Nämä ovat niin hurmaavan ihania!! Tämä valkoinen punaisilla palloilla on kaikkein paras, niin söpö :)


Ja tässä kaikki pannuni. Ehkä.




Ai että minua ärsyttää nuo metalliset hyllykannakkeet... olen etsinyt joka paikasta valkoisia puisia kannakkeita, mutta eihän täältä meiltä sellaisia löydä. Täytyy varmaan lähteä Tikin luo kylään ja käydä Raision Ikeassa, ehkäpä sieltä löytyy haluamani kannakkeet.

-Vika-

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Ihana, ihana syksy!

Ja tästä se taas lähtee, käsityökausi :)


Pitkään olen pyöritellyt lankakeriä ja puikkoja käsissäni, mutta ei vaan ole innostanut. Nyt sitten punainen Smart ja puna-lilakirjava alpakka suorastaan vaativat päästä puikoille. Mitään kovin raflaavaa ei vielä tehnyt mieli tehdä, joten lapasethan siitä sitten syntyi.

Kesä on mennyt pitkälti pihalla möyriessä. Uutta kukkapenkkiä on syntynyt, samoin entiset kasvaneet kokoaan. Aitaa ja porttia on rakennettu ja polkua kaivettu pitkin pihaa. Niin, ja kaivoinhan minä meille vesialtaan ja laitoin siihen suihkulähteenkin! Nyt kesäkukat rupeaa jo olemaan kaatiskunnossa, joten tilalle pitää kaivaa autotallin uumenista lyhtyjä ja kaupasta pitäisi hakea syyskukkia ruukkuihin.  Pimeät, viileät  syysillat tuntuvat tosi hyvälle pitkän ja kuuman kesän jälkeen!

Ilmoittauduin Sukkasatoonkin ensimmäistä kertaa. Saapa nähdä, syntyykö sukkia yhtä paria enempää Sukkasato-aikana... mutta siitä en stressiä jaksa ottaa. Teen, minkä sattuu huvittamaan!

Ai niin, ompeluhuoneeni muuttaa. Taas. Tällä kertaa tyllerö halusi vaihtaa huonetta juuri minun ompeluhuoneeseen (koska siellä on eniten seinäpinta-alaa meidän talossa). Kaaos on nyt "parhaimmillaan", kun kaikki tavarat ovat matkalla huoneesta toiseen... mutta kyllä se siitä taas ajan kanssa hoituu. Kun vain jaksaa siirrellä tavaran kerrallaan uuteen paikkaan.

Mutta nyt lähden penkomaan lankavarastojani, jospa sieltä löytyisi inspiraatio. Mutta ei vielä sukkia, niiden aika on vasta 1.9.

-Vika-