sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Tildailua

Olipas mukava pitkästä aikaa ommella! Lähestyvä pääsiäinen ja kaapista löytyneet ihanat pellavakankaat innoittivat Tilda-pupun ompeluun.
Kädetkin vielä irti...

Ja sitten se pelottavin vaihe: kasvot ... tässä vaiheessa on aina pakko vetää syvään henkeä ja rohkeasti sitten vain silmien ja nenän tekoon...

Tässä vähän hassusta kulmasta, kasvot ei oikein näy

Noo, vähän vaisut piirteet, mutta ihan Ok...

Nyt täytyy keskittyä Kuorosotaan, kotipitäjä on vielä mukana! Toivottavasti Kristiina luotsaa kuoronsa finaaliin .
-Vika-

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Muovilankaa

Pakkohan tätä oli kokeilla, nimittäin Novitan uutta lankaa, johon on käytetty kierrätettyjä muovipulloja, Flip flopia.
Novitan uusimmassa lehdessä oli hauska virkattu kassi, joita sitten syntyikin heti kaksi, minä kun en osannut päättää, kumpaa väriä olisin ostanut .

Lanka on oikein mainio tälläiseen tarkoitukseen! Mutta enpä usko, että mihinkään vaatteeseen tai asusteeseen sitä käyttäisin, sen verta muovisen oloinen lanka on....
Mutta tosi ihanat värit lankaan on valittu!
-Vika-

torstai 11. maaliskuuta 2010

Talokuumetta

Viikko sitten olin tylleröisen kanssa Tampereen Taikasormet messuilla. Samassa yhteydessä oli nukkekoti- ja nukkemessut, sekä keräilymessut.  Itse käsityömessut olivat kyllä ihan oikeasti mahdottoman vaisut! Käsityötarvikkeita oli myymässä ainoastaan Soili Soilin käsityötarvikkeesta. Lankakauppiaita taisi olla pari; Kauhavan kangasaitta ja olikohan joku muu...? Helmiä oli myynnissä vain Helmien talolla. Loput kauppiaista möikin sitten valmiita tuotteita. Kaitpa sitä on vain uskottava, että messut menevät yhä enemmän siihen suuntaan, että tarvikkeita ei juurikaan ole myynnissä, vain valmiita tuotteita.
Ostoksia en käsityömessuilla juurikaan tehnyt, vain Helmien talosta tarttui mukaan joitain "metalli"-osia (liekö muovia oikeasti?)

Nukkekotimessuilla sitten olikin kaikenlaisia ihanuuksia... huoh...
Nukketaloa minulla ei vielä ole, mutta mikäs silti estää ostamasta kaikenlaista siihen joskus tulevaisuudessa hankittavaan nukketaloon!?
Tässäpä ostokseni:
kukkaruukkuja terassille

WC:hen pyttyharja telineineen, potta, vati ja kannu.

Ompeluhuoneeseen onpelukone ja käsityökori

Ja korin sisällä näyttää tältä

Keittiöön kattiloita ja pannu

Hellekesän varalle juomia

Aamupalalla voi paahtaa leipää

Paluumatkalla kävimme Jyväskylässä syömässä ja Askartelupuoti Piassa. Sieltä ei ihme ja kumma tarttunut mitään muuta mukaan, kuin nämä kukkaset tuleviin nukketalon kukkapurkkeihin.


Seuraavana viikonloppuna olimme Turussa hyppimässä Myllysiltaa Aurajokeen (ei romahtanut) ja Karibiassa kylpemässä. Näiden ohella piipahdimme (piipahdimme, joopa joo...) Presentossa, josta tarttui mukaani tälläisiä ihanuuksia:
Sohvakalusto. Nuo tyynyt menee kyllä heti vaihtoon, ei sinistä enää minulle...

Keittiön kalusto

Keittiön seinälle pieni kaappi

Pieni pöytä terassille

Ja tuleva asukas. Saapa nähdä, millaiset vaatteet tämä vanhapiika-neiti saa päälleen, hmm..

Pieni talokuume on vallannut mieleni. Haaveissa olisi englantilaistyylinen talo, kolme kerrosta, kuusi huonetta. Pitäisköhän vierailla vaikka siellä Tampereen Nukkelassa, siellä kuulemma on kivoja taloja. Juvan ABC:lläkin on muuten ihan kiva pieni nukkekotinurkkaus; valikoimassa taloja, kalusteita ja pientä tilpehööriä. Hassua, että huoltiksella on nukkekotikauppa!
Tiskikoneemme muuten hajosi, voi shit! Ja mies on mahataudissa. Ja maalausremontti kesken. Ja pihalla odottaa metri lunta kolaamista, kun katto tyhjensi lastinsa rappusten eteen. Niin että mitähän tekisi ensin? Loppuillaksi kyllä riittää tekemistä
-Vika-