torstai 20. toukokuuta 2010

Möyrin ja myllään

Olen möyrinyt pihalla oikein urakalla. Olen kaivanut, kuokkinut, kitkenyt, istuttanut, kastellut.... Ensimmäistä kertaa elämässäni olen innostunut puutarhahommista! Ja meidän pihahan on ollut sen näköinenkin, ettei emäntää juurikaan ole pihahommat kiinnostaneet. Minulla on onneksi kesäloma heti kesäkuussa, joten saan jatkaa urakkaa sitten ihan kokopäiväisesti! Mitä nyt ensin pitää juhlia muutamat pyöreät kymmenluvut ja saatella naapurin prinsessa naimisiin .
Kesän nopea tulo jaksaa ihmetyttää tänä vuonna. Olin kipeänä viime viikonloppuna ja pysyttelin sängynpohjalla varsin tiiviisti, enkä pistänyt nenääni ovesta ulos. Hämmästyinkin ihan todella sitä, mitä oli tapahtunut kolmessa päivässä: puussa oli lehti, tuomi kukki ja kaikkialla oli ihanan vihreää. Kesä tuli kolmessa päivässä !
Nämä kuvat otin pihaltamme äitienpäiväviikonloppuna.

Kovin on harmaata ja ankeaa... Laattaterassin olemme rakentaneet nyt tänä keväänä.

Kuopat odottavat ruusuja... Kuvassa näkyy myös Savolaisten peltojen päätuote, kivi! Niitä riittää, aivan sama, mihin isket lapion, on vastassa kivi .

Viivillä riittää nuuskimista

Pihlaja vielä melkein nupulla

Ja tuomi juuri ennen kukintaa

Ja sitten tämän päivän tilanne, eli kaksi viikkoa myöhemmin kuin nuo aikaisemmat kuvat. Muutos on valtava, ihana!


Ruusutkin ovat päätyneet kuoppiinsa

Tuomen kukka on aivan mahtava, tuoksukaan ei ole hassumpi. Mutta ne ötökät, niitä tuomi kerää ihan hirveästi! Mistähän sekin johtuu? Tuomen alla en mielelläni kävele, tiedä, mikä örkki sieltä hyppää niskaan!

Kesäkukatkin olen jo istuttanut. Voihan olla, että ens viikolla kiikuttelen kukkia yöksi pakkasen suojaan. Nämä orvokit kyllä pärjäävät, mutta samettikukat, pegoniat, ahkeraliisat... ne löytävät itsensä yöaikaan terassin suojista.

Pihlajan kukat ovat vielä ihan nupullaan

Kasvihuoneen laitto on aivan alullaan. Laitoin sinne jo kasvusäkkiin tomaattia, paprikaa ja chiliä Ja ohjeita uhmaten istutin samaan huoneeseen myös pari kurkun tainta. Viikonloppuna jatkan tätä projektia, toivottavasti on vähän viileämpi ilma, muuten kasvihuoneessa on varsin tukalat oltavat!
Jos saan yhden tomaatin ja paprikan, niin täytyy olla tyytyväinen, sen verran mututuntumalla olen kasveja kasvattanut ja hoitanut! Se nähdään sitten syksyllä, tai sitten jo aikaisemmin, jos kaikki taimet kuolevat ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti