sunnuntai 30. elokuuta 2015

Vintilä kauniiseen käteen

Minulla on ikuisuusongelma. Kenkiä on joka paikassa, eikä hyvää ratkaisua niiden säilytykseen meinaa millään löytyä. Nyt joutui kokeiluun uusi versio.

Heinäseipäitä ja vintilä käteen:


Ja häkkyrä seinään kiinni ja osa kengistä sai uuden kodin:


Kengät ainakin sujahtivat reikiinsä oikein mukavasti (tein kahta eri kokoa noita reikiä). Katsotaan toimiiko systeemi. Ainakin lisätilaa tarvitaan joka tapauksessa :D

Tämän tyylisiä ovikylttejä oli joku tehnyt ja julkaissut kuvan Facebookin käsityöryhmässä. Valitettavasti en kuollaksenikaan muista kuka ja missä tarkalleen :( . Ajatus jäi itämään ja jonain sateisena päivänä nämä sitten väsäsin niistä samaisista heinäseipäistä: 



~Tikki~

Uusi työlaukku

Taas oli tarve uudelle laukulle. Siispä farkkukasalle penkomaan :))

Tälläinen siitä sitten tuli


Ja toinen puoli


Keräsin taas tapani mukaan laukkuun erilaisia taskuja ja solkia. Lisäksi laitoin pari virkattua kukkasta.





Vuoreksi laitoin kirpparilta löytämäni ihanan Bamse-kankaan. Vuoreen ompelin pari taskua ja avainlenkin helpottamaan ikuista tavaroiden etsimistä laukun uumenista .
Laukun suulle ompelin vetoketjun.



Taas passaa aamulla pakata tähän kalenterit, lompakot ym härpäkkeet :))

-Vika-

maanantai 24. elokuuta 2015

Hello Kitty-pussukka

Tälläisen aarteen löysin vaatekaapin siivouksen yhteydessä :)


Olen virkannut tämän muistaakseni pari vuotta sitten ja jostain syystä olen työntänyt se vaatekaapin syvyyksiin?! No, sieltä se nyt löytyi ja pääsee kyllä heti käyttöön kellopussukkana.



Malli tähän on ihan omasta päästä, Hello Kitty kuvista kattelin mallia.


Takapuoli on ilman sen kummempia koristuksia.


Reunat yhdistin virkkaamalla ja vetoketjun ompelin koneella. Vuorena on ruutupuuvilla.

-Vika-

lauantai 15. elokuuta 2015

Humala-torni

Syyskuussa (!) 2014 talvi yllätti.


Monta vuotta palvellut katos taipui yllättävän lumikuorman alla. Mies oli jo kuskaamassa katoksen osia kaatopaikalle. Onneksi kerkesin pelastamaan kaikki metalliosat parempaan talteen. Kaikki pitkät metalliputket on käytetty erilaisina tukitankoina betonitöissä jo aikaa sitten.

Keväällä otin käsittelyyn katoksen nurkkapalat.  Rälläkällä käsittelin pinnat ja toivoin pikaista ruostumista. Kasasin kulmapalat torneiksi rautalangalla ronskisti sitoen.


 Yläosaan väkertelin rautalangasta vielä "katon". Ja tornin yläosaan lisää koristuksia rautalangasta vääntämällä.



Kehikon sisään siirsin vanhaa humalaa entisestä, sortumaisillaan olevasta köynnöskehikosta.


Heinäkuussa humala oli jo näin korkealla ja kehikko jo melko hyvin ruostunut :)


Ja nyt elokuussa on jo tämän näköistä



Kaikki alkaa olla jo hyvin ruostunutta ja humala tuntuu viihtyvän







-Vika-

perjantai 14. elokuuta 2015

Uusi penaali

Tarvitsin uuden penaalin. Entinen on liian pieni, koska haluan sinne mahtuvan kaikki: kynät, sakset, yliviivaustussit, pyyhekumit jne jne. Tämän kanssa askarrellessa meni monta tuntia ja kaikki mahdollinen meni pieleen... Meinasin jo luovuttaa ja heivata koko viritelmän roskiin. Mutta en sentään, tässä se nyt on. Ei mikään käsityön taidonnäyte, mutta se on penaali ja se riittää tänään ;) Kuvia sisäpuolelta en ottanut, ei kestä pokka laittaa niitä esille...


Mikähän siinä on, että jonain päivänä mikään ei onnistu? Tänään on ollut juuri sellainen päivä. Yleensä käsitöiden tekeminen parantaa päivän, mutta tänään ei edes ompelu auttanut... Päinvastoin, olisi ehkä ollut parempi jättää kaikki aivotyöskentelyä vaativa tekeminen huomiseen. Toivottavasti huomenna on parempi päivä.


Penaali on tehty vanhoista farkuista, vuorena olohuoneen verhoista yli jäänyt puuvillakangas. Koristenauhat syntyi jokin aika sitten tekemäni kattausliinan reunoista syntyneestä saumurin leikkuujätteestä. Kukkaset aplikoin suoralla ompeleella punaisten farkkujen lahkeesta.


Eiköhän tämän päivän touhut olekin sitten tässä... jospa siirtyisin blogisurffailemaan loppuillaksi :))

-Vika-

tiistai 4. elokuuta 2015

Farkkukappa

Ompelin työhuoneeseeni kappaverhon vanhoista farkuista ja puuvillatilkuista. Kaikki materiaali on kierrätettyä.


Kappa on lähes suora, eli melkein samanpituinen, kuin ikkuna on leveydeltään.


Ompelin pohjakankaaseen aplikontimenetelmällä jonkinlaista mökkitilkkutekniikkaa käyttäen neljä neliötä, jotka sitten yhdistin toisiinsa isommilla farkkupalasilla. Eli kaikki farkut on ommeltu ensin pohjakankaalle, joka on vanhaa lakanaa. Kun sitten koko verho on valmis, vuoritin sen ruutupuuvillalla. Viimeiseksi ompelin ripustuslenkit farkuista.


Vuoritusta varten ompelin saumurilla kaikki verhon reunat, jotka sitten käänsin vuoripuuvillan päälle. Kaksinkertainen taite reunassa olisi ollut liikaa, koska kankaita oli parhaimmillaan 4-5 päällekkäin. Näin kokonaisuus on melko siisti ja saumat asettuvat nätisti.

Monella ensimmäinen ajatus farkkuverhosta puhuttaessa on, että se painaa hirveästi. Mutta ei tämä tunnu yhtään raskaalta. Tietysti minulla on tässä tukeva puinen tanko, mutta jakautuuhan paino tasaisesti pitkälle matkalle, niin en usko, että painon kanssa ihan heti tulisi ongelmia :).

-Vika-