tiistai 28. huhtikuuta 2015

Meikkipussi vanhoista farkuista, taas ;)

Vanhat farkut saivat uuden elämän meikkipussukkana


Kaikki materiaali kierrätettyä paitsi ompelulanka.
Pussukan reunat leikkelin saksilla ja pistin sitten koko komeuden pesukoneeseen ja kuivausrumpuun, jotta reunat oikein hapsuuntuisivat.





Ulkona on oikein kaunis kevätpäivä. Vielä ehtii väkertämään seuraavaa projektiani, josta sitten lisää kuvia myöhemmin..


-Vika-

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Jos ei hartiat ennen tätä olleet jumissa...

... niin nyt on. Ajoittain on pakko saada kaivaa siemenhelmet esiin ja alkaa nyypertämään. Niiden kanssa piipertäessä on käytössä toinen ajanlasku. Korun valmistuminen ei ole hätäisen ihmisen hommaa, vaan aikaa kuluu ja kuluu... Mutta itse sitä ei huomaa, eilenkin havahduin joskus ilta 11 aikaan, että suihkuun ja pesullekin pitäis mennä :).


Riipuksessa kissansilmälasikapussi, paaaaljon Swarovskin kristalleja ja vielä enemmän siemenhelmiä. Loppu korusta on obsidiaania, mikä tunnetusti on maailman surkeinta kuvattavaa.


 Ja itselleni sitten vielä korvakorut ;):


Ja kyllä, hartiat todella on jumissa!

~Tikki~

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Sunnuntain ratoksi

Bronsiitti on ehdottomasti yksi lempikivistäni, tosin en itse koskaan pidä ruskeita koruja. Mutta mukava niitä on tehdä! Tähän koruun lisäsin pronssia ja makeanvedenhelmiä bronsiitin kaveriksi:



Joskus aika simppeli voi olla ihan riittävästi. Tässä a-luokan onyks-pisara sai kaverikseen lasia:






Kyllä näiden väsääminen aina siivouksen voittaa :). Tänään oli suunnitelmissa tehdä perjantaille kuuluva viikkosiivous, mutta toisaalta, jos sitä on jo vähän lykätty, ei yksi ylimääräinen päivä paljoa enää haittaa ;D!

~Tikki ~

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Mökki kesäkuntoon

Täällä lounaassa on tänään ollut kaunis keväinen päivä ja heti tietysti piti päästä maata rapsuttamaan. Ja periaatteenahan on, että kaikkialle mennään pyörällä, jopa multaostoksille:
Pyörän peräkärryssä 100kg multaa ja buksipuu ja minun pyörän tarakalla orvokit ja selässä repussa kukkasipulit :).

Mökillä oli luvassa sipuleiden istutusta, rikkaruohojen nyppimistä ja paikkojen siivousta talven jäljiltä:
Mikähän lie oli kohdistanut raivonsa huussin papereihin? :D
Ja huussin viereinen mänty oli myös saanut tuta:
Minä päätin ihan saman tien, että koko kesän ajan hämärinä vuorokauden aikoina minulla tulee saattaja huussiin.
Mikähän siinä on, että ikinä muulloin ei kahvi maistu yhtä hyvälle kuin ulkona nautittuna?

Ja muotiblogia meistä ei taida saada:
Ostin minä taas yhdet puutarhahanskatkin, pinkit jopa. Mutta kun se nyt vaan on niin ihanaa kaivaa multaa ihan paljain käsin. Eli tässä syy, miksi minun kynnet ei kevät ja kesäaikaan näytä hyvältä :D

~Tikki~





Kori veskiin

Yläkerran WC:ssä ei ollut paikkaa pesuaineelle ja -harjalle. Mutta nyt on.



Myyräverkosta, läkkipellistä ja 2 mm:n rautalangasta syntyi kori, jossa on paikka niin                           pesuainepullolle kuin altaanpesuharjallekin.




-Vika-

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Nilkkakoruja kesänilkoille

Naisella ei voi olla kesällä liikaa nilkkakoruja. Kesällä on niin mukava kun ei tarvitse pitää sukkia, saati inhoja sukkahousuja. Yleensä tykkään tehdä nilkkakorut pienistä kristalleista tai pikkuruisista makeanvedenhelmistä. 



Näitä on vieläpä mukava tehdä auringossa istuskellessa. Näitä on testattu ihmiskokein, tyttärellä oli tällainen koko viime kesän nilkassa ja hän todella pistää korut lujille. Viime kesänä hän vietti päivittäin vähintään pari tuntia vedessä ja nimenomaan merivedessä :) Koru oli ehjä vielä kesän jäljiltäkin, tummunut kyllä. 

Nyt ulos kaivamaan kuoppia kukkasipuleille :)
~Tikki~

torstai 23. huhtikuuta 2015

Rasia rappausverkosta

Rappausverkko muovautui kannelliseksi koriksi






Tähän koriin laitan vaaleanpunaiset papiljottini :)

-Vika-

Farkkulaukku

Tälläinen laukku syntyi farkun palasista :)

Laukun etupuoli

  

 Ja takaa...






Laukku on kasattu melkoisen pienistä palasista crazy patchwork-tekniikalla käyttäen erilaisia ompelukoneen koristeompeleita







Kaveriksi tein pienen pussukan samalla tyylillä









Seuraava projekti onkin sitten tässä


Russelineitiä nämä pallukat ihmetyttivät...


Tästä lisää sitten myöhemmin ;)

-Vika-

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Opintoihin liittyvät korut

Opiskelin viimeisimpänä opintovillityksenäni tutkinnon seksologiasta. Opintoihin liittyi erinäisiä tehtäviä, mutta yhden niistä toteutuksen sisältö liittyy tämän blogin teemaan parhaiten :D. Eli tehtävänä oli käydä läpi omaa historiaa ja tuoda se muulle ryhmälle valitsemallaan tavalla nähtäväksi. Itse tietysti toteutin tehtävän korujen avulla.



Tulkintaan saa jokainen käyttää mielikuvitustaan :). Nämä opinnot oli lukuisista käymistäni ehdottomasti parhaat ja mielenkiintoisimmat. Tarkoituksena onkin jatkaa syksyllä opintoja Helsingissä, sitten meneekin kolme päivää kuukaudessa oleskeluun Helsingissä ja lompakko kiittää... 

Kiitos MiunMaun vinkistä, tuonne hopeatyökurssille viime kesänä yritinkin, mutta haaveeksihan tuo jäi kun ei osannut olla heti kärkkymässä. Hopeatöitä tulee aika-ajoin tehtyäkin, mutta on se silti ihan eri asia päästä käsitöitä tekememään pois kotinurkista. Mikään ei ole niin ihanaa kuin saada keskittyä vain ja ainoastaan tekemiseen! Nyt olisi mukava kokeilla jotain ihan uutta, tosin se taitaa minun ja Vikan kohdalla olla jo aika haastavaa, keksiä jotain mitä ei messuiluaikana tullut kokeiltua :D .Toki käsitöidenkin saralla on kehitystä varmasti tapahtunut ja uusia villityksiä tullut, vieläköhän sitä osaisi messuilla töissä ollakkaan?!

Ja loppuun tunnelmakuva mökin pihalta, kesä tulee!


~Tikki~